Een autosloperij vinden

Het vinden van een autosloperij is niet moeilijk. Waarom je jouw auto of een auto van een kennis, vriend of familielid naar de sloop moet brengen is vrij eenvoudig. Auto’s die niet meer zijn te berijden worden naar een sloop gebracht waar ze uiteindelijk tot schroot worden verwerkt. Het maakt niet uit welke auto je naar de sloop brengt. Of dit nu een dure Porsche is of een goedkope Skoda; alle auto’s kun je kwijt bij de sloop.

Het mooie van een autosloop is dat het jou geen geld kost. Dit is anders als je naar de gemeente gaat als je afval wilt afleveren. In zo’n geval betaal je meestal voor hetgeen dat je naar de stort brengt, maar bij de autosloop krijg je juist geld voor het ‘afval’, de sloopauto dus. In de grote steden zijn in Nederland op de grote industrieterreinen wel een aantal sloopbedrijven te vinden. Je kunt een sloperij benaderen met het verzoek om jouw auto te slopen.

Hoeveel je krijgt voor je auto is niet te zeggen. Alles hangt af van de huidige staat. Als je auto nog veel bruikbaar materiaal heeft, dan is je auto meer waard dan wanneer je auto erg oud is en eigenlijk nauwelijks nog economische waarde heeft. Voor sentiment zul je in ieder geval niet betaald krijgen. Ook al is je auto 50 jaar. In zo’n geval kun je hem beter naar een museum brengen. Wel is het aan te raden om meerdere sloperijen te benaderen en te vragen wat ze voor je sloopauto willen geven.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230