Autosloperij voor auto en bromfiets

Van der Ven autorecycling de autosloperij voor auto en bromfiets

Als je auto is afgegeven aan een chauffeur zorgt de chauffeur er in de meeste gevallen voor dat je een vrijwaringsbewijs krijgt. Dit vrijwaringbewijs is essentieel. Wel kun je niet zo maar een vrijwaringsbewijs krijgen. Je hebt namelijk een kentekenbewijs nodig.

Soms kan het zijn dat je bepaalde delen van je kentekenbewijs bent verloren of misschien ben je je het gehele kentekenbewijs kwijt. Dan is het voldoende om een legitimatie af te leggen. Dit moet wel een geldige legitimatie zijn. Als het geldig is krijg je een vrijwaringsbewijs van de chauffeur.

Een vrijwaringsbewijs is noodzakelijk. Hiermee ben je namelijk niet aansprakelijk voor bepaalde verplichtingen die bij het voertuig horen. Dat kan zijn de motorijtuigenbelasting, de APK en de verzekeringen die er bij komen kijken. Ook bekeuringen horen bij de vrijwaring.

Je kunt ook je motorfiets of bromfiets naar de autosloop brengen. Er zijn in Nederland geen of weinig speciale sloperijen voor motorfietsen, dus moet je ze naar de autosloop brengen. Deze kun je aanbieden ter recycling. Ook bij een motorfiets of bromfiets krijg je een vrijwaringsbewijs. Zo ben je niet meer verbonden aan verplichtingen.

Als je milieubewust bent of je het gewoon belangrijk vindt dat je met een betrouwbaar bedrijf te maken hebt kun je ook vragen of het bedrijf wel voldoet aan de Nederlandse regelgeving voor autodemontage bedrijven. De huidige wet schrijft voor dat 88 procent van de auto gerecycled moet zijn. Over twee jaar is dat zelfs 95 procent. Het percentage slaat op het gewicht van de auto.

Betrouwbare autodemontage Van der Ven Autorecycling: 0165-559230