Nieuwe studieboeken voor praktijkdiploma boekhouden (PDB)

Het praktijkdiploma boekhouden is voor studenten van een opleiding in de financiële beroepen een belangrijk onderdeel, waarmee de nodige lesstof wordt bestudeerd om het vak boekhouden onder de knie te krijgen.

De samenwerking tussen de Stichting Praktijkleren (SPL) en de Associatie voor Praktijkexamens heeft ertoe geleid dat de Associatie haar examen voor het PDB sinds 1 januari 2013 mede afstemt op het reguliere mbo, zodat het voor mbo-studenten gemakkelijker wordt het PDB-diploma te behalen. Recent zijn er een aantal nieuwe studieboeken uitgebracht om dit diploma tot een goed einde te brengen.

Om het PDB te behalen zijn er een aantal nieuwe edities aan het lesmateriaal toegevoegd, die dit doel makkelijker haalbaar moeten maken:

–       Financiële administratie en periodeafsluiting voor het PDB: theorieboek

–       Financiële administratie en periodeafsluiting voor het PDB: werkboek

–       Kostprijscalculatie en bedrijfseconomie voor het PDB: theorieboek

–       Kostprijscalculatie en bedrijfseconomie voor het PDB: werkboek

Er was voorheen enige overlap tussen de verschillende studieboeken, waardoor het boek ‘Financiële administratie en periodeafsluiting voor het PDB’ is verschenen: deze combineert verschillende onderwerpen waardoor het lesmateriaal beter is afgestemd op het behalen van het diploma.

De theorieboeken voor het PDB worden altijd gecombineerd met werkboeken: hierin staat de stof die volledig aansluit bij de exameneisen van het PDB – door te werken met zowel het theorie- als het werkboek kan de student zich dus optimaal voorbereiden.

Over Brinkman Uitgeverij

Brinkman Uitgeverij is een educatieve uitgeverij, oorspronkelijk gespecialiseerd in uitgaven op het gebied van ICT en ICT-toepassingen. Door de uitbreiding van ICT-toepassingen is ook het fonds inmiddels breder opgezet.

Naast lesmateriaal voor de MBO-ICT opleidingen ontwikkelt Brinkman Uitgeverij uitgaven gericht op de sectoren Financiële Beroepen en Handel.