Supertrash!

Supertrash is een term die veel in achterstandswijken en woonwagenkampen wordt gebruikt. Alhoewel het meestal de buitenstaanders zijn die strooien met dergelijke termen zoals supertrash. Supertrash zijn mensen die leven in ongunstige omstandigheden. Vaak is er weinig geld, de familie heeft problemen. Ik denk hierbij aan de vader die is weggelopen en de dochter is opgevoed door haar aan drugsverslaafde moeder. De dochter ontmoet een kerel en ze gaat met hem naar bed. Een paar maanden later komt ze erachter dat ze zwanger is. Ze vertelt het aan de vader van het nog ongeboren kind. Deze jongen van 16 die moet niets van het kind weten, want het is immers zelf nog een kind. De jongen wil niets meer met het meisje te maken hebben, dus hij laat haar achter. Dat wordt supertrash genoemd door sommigen. Uiteindelijk staat het meisje er dus helemaal alleen voor. Ze heeft geen idee hoe ze een kind moet verzorgen en moet grootbrengen. Haar moeder heeft daar wel ideeën over, maar die ideeën komen dan weer niet overeen met die van de dochter. Dat betekent dat de dochter steeds knallende ruzie heeft met de dochter. Met als gevolg dat de baby steeds heel hard moet huilen, omdat baby’s al erg gevoelig zijn voor onrust in huis. En dan nog maar de vraag of ze in een huis wonen of in een woonwagen. Een woonwagenkamp is de bakermat voor wat sommige buitenstaanders zien als supertrash. Natuurlijk trekken de mensen die supertrash worden genoemd zich daar niets van aan, nee want ze hebben wel  wat beters te doen. Een baby verzorgen bijvoorbeeld, dat betekent voeden en verschonen en laten slapen. Dat klinkt eenvoudig, maar dat komt nogal wat bij kijken. Want hoe kom je bijvoorbeeld weer aan schonen luiers? Juist dan moet je ze gaan wassen, maar de wasmachine is al maanden kapot en er is geen geld om deze te laten repareren. Een andere optie is om die dingen in de supermarkt te kopen, maar die is mijlen ver weg. Dat betekent dat het meisje de truck van de buurman moet lenen, maar de buurman is tevens de ex van haar moeder en zij hebben problemen met elkaar. Soms komt de buurman wel langs, maar dan is hij dronken zoals elke dag en dan slaat hij haar moeder helemaal in elkaar. Deze afschuwelijke taferelen zijn dagelijkse werkelijkheid. En sommigen noemen dat supertrash, lekker respectvol is dat.