Isolerende kozijnen voor renovatieproject Slotjes Midden in Oosterhout

De in totaal 178 woningen van het renovatieproject Slotjes Midden in Oosterhout worden voorzien van veilige en isolerende kozijnen. Maas-Jacobs Kunststof Kozijnen B.V. plaatst in opdracht van woningstichting Thuisvester dit voorjaar bijna tweeduizend kozijnen van het merk Deceuninck.

Van alle woningen binnen het renovatieproject worden ondermeer de bestaande buitenkozijnen vervangen door de nieuwe kunststof kozijnen van het type Deceuninck Zendow Royal. De kozijnen onderscheiden zich onder meer door thermische en akoestische isolerende eigenschappen en inbraakwering.

Proefwoning

Eerder realiseerde Maas-Jacobs Kunststof Kozijnen BV al een proefwoning voorzien van Deceuninck Zendow Royal kozijnen. Dit model dient nu als model voor de overige woningen. Tijdens een bijeenkomst de wijk Slotjes Midden, georganiseerd door Thuisvester, kregen bewoners een indruk van de energiebesparende mogelijkheden in hun woning.

Isolatiewaarde

Het grote voordeel van een kunststof kozijn is de hoge isolatiewaarde. de U-waarde hiervan ligt ruim onder de 4,2 W/m²•K, die door het bouwbesluit wordt voorgeschreven. Een standaard kunststof kozijn haalt een U-waarde van 2,4 W/m²•K. Door het toepassen van extra rubbers en extra isolerende kamers (soms tot wel 5 kamers), kan de U-waarde worden verbeterd tot 1,2 W/m²K.

Energiebesparend

Maas-Jacobs beantwoordde vragen over de renovatie van de kozijnen en lichtte toe dat de Zendow Royal-kozijnen behalve wooncomfort ook een energiebesparing opleveren. De renovatiewerkzaamheden starten in het voorjaar van 2013 en worden nog voor het einde van het jaar afgerond.