3 geheimen van WordPress die iedere website eigenaar zou moeten weten!

Als jij een WordPress website hebt is jouw website al voor 80% Google vriendelijk. Toch zijn er een aantal belangrijke elementen die ook WordPress website eigenaren vaak vergeten.

Ikzelf zet regelmatig nieuwe websites op en krijg deze websites binnen zeer korte tijde hoog in Google en weet ook de Page rank hoog te krijgen. Minimaal PR 3 binnen 3-4 maanden.

Kort iets over mij…

Inmiddels heb ik 4 website op mijn naam staan, te weten VraagAlex.nl, YouTubeKing.nl, 0900alternatieven.com en GratisBorrel.nl. Deze websites trekken allemaal een mooi aantal bezoekers naar zich toe. Ook komen dagelijks nieuwe links naar deze websites, zodat de waarde van de sites alleen maar toeneemt.

Welke plugins gebruik ik voor WordPress?

Allereerst vertel ik graag iets over een tool die ik enkele maanden geleden ontdekte, namelijk Tynt.

Tynt heeft nog geen eigen plugin, maar is wel een fantastische tool om te bekijken. Tynt zorgt ervoor dat al jouw content veilig is. Als iemand het dan toch wilt kopiëren voegt Tynt automatisch een link toe naar jouw website. Verder zorgt Tynt ervoor dat content eenvoudig gedeeld kan worden via websites als Facebook, Pinterest, Twitter en Google Plus.

WordPress SEO by Yoast is de eerste plugin die ik bij iedere WordPress installatie installeer. Deze plugin zorgt voor een geoptimaliseerde website, welke voor Google goed te lezen is.

SEO Search Terms Tagging 2 is de tweede plugin. Deze zorgt ervoor dat blog berichten die nog niet door Google worden gevonden omhoog worden geplaatst in de blog. Deze berichten kunnen vervolgens automatisch naar Twitter en Facebook worden gestuurd en zo opnieuw door Google worden opgepakt.

Uiteindelijk zorgt deze combinatie ervoor dat mijn site heel veel links krijgt en dat Google de pagina ook goed weet te vinden.

Tot slot maak ik veel gebruik van Twitter om ervoor te zorgen dat alle nieuwe blog berichten direct de wereld in worden gegooid.

Wil jij meer leren over WordPress en SEO? Bekijk het GRATIS “Meer Traffic uit Google” webinar op http://youtubeking.nl.