Uw woning verbouwen tegen gunstig btw tarief

Sinds begin deze maand is het btw tarief voor verbouwen en klussen verlaagt van 21% naar 6%. De regeling moet het voor eigen woningbezitters aantrekkelijker maken om weer te investeren in het huis. Echter niet alle aanpassingen aan de woning vallen direct onder de regeling. In dit artikel leest u meer over de voorwaarden van de regeling.

Woonakkoord

De regeringspartijen hebben een overeenkomst gesloten die menig klusbedrijf en bouwbedrijf zal toejuichen. Het verlaagde btw-tarief zal een jaar lang van kracht blijven, is ingegaan op 1 maart 2013 en zal dus tot 1 maart 2014 van toepassing zijn. Er zijn echter wel enkele voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor de regeling. Een woning moet bijvoorbeeld ouder dan twee jaar zijn. Daarnaast gat het lage tarief alleen op voor de arbeidskosten bij renovatie en herstel. Het verlaagde tarief gaat dus niet op voor de materiaalkosten.

Laag btw tarief voor woningrenovatie

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft een toelichting gegeven op het eerdere bericht, waarbij wordt ingegaan op de werkzaamheden die wel en die niet onder het verlaagde btw tarief vallen. Indien u van plan was om een klusjesman uw woning te laten behangen, dan valt dit niet onder het gunstige tarief. Het moet een aanzienlijke verbetering aan de woning met zich meebrengen.

Overzicht werkzaamheden

Een overzicht van enkele werkzaamheden waarbij de 6 procentregeling wel van toepassing is. U kunt hierbij denken aan het aanleggen, renoveren of onderhouden van bijvoorbeeld de badkamer, vloeren, het plaatsen van een dakkapel, verwijderen van asbest, plaatsen van zonnepanelen, nieuwe sloten, rolluiken, zonneboilers, verwarming en cv ketels en het isoleren van de woning. Twijfelt u of uw werkzaamheden wel of niet onder de regeling vallen? Vaak weet het bouwbedrijf of klussenbedrijf exact of u in uw geval gebruik kunt maken van de regeling.