Drukte bij dakdekkers na vorstperiode

De dakdekkers in Nederland hebben het drukker dan normaal in deze tijd van het jaar. Dit komt door de aanhoudende kou. Door de periode van vorst en sneeuw zijn er veel lekkages in daken ontstaan.
De eerste topdrukte begint te komen zegt een dakdekker uit Groningen. “Ja ook de dakbedekking in Groningen heeft het de afgelopen tijd zwaar te voorduren gehad”, aldus de dakdekker.

Sneeuwval is de grootste last

De afgelopen tijd hebben we veel sneeuwval gehad. Dit zorgt natuurlijk voor veel sneeuwpret, maar het brengt ook een hoop hinder met zich mee. We hebben te maken met vorst en sneeuwval en overdag is het een paar graden boven nul. Dit zorgt voor smeltende sneeuw en dus voor wateroverlast en lekkages. Vochtplekken en andere vochtschade tot gevolg.

Wat te doen?

Lekkages zijn natuurlijk erg vervelend. Daarom is het belangrijk om, voor de winter, uw hemelwaterafvoeren en dakgoten grondig schoon te maken. Hierdoor voorkomt u dat het smeltwater van de sneeuw niet weg kan lopen en stijgt het waterniveau ook niet op uw platdak waardoor lekkages ontstaan bij openstaande randen.

Voorkom waterschade en lekkages

Jaarlijks stroomt er een enorme hoeveelheid regen en afvalwater door de dakgoot de regenpijp in. Maar het komt regelmatig voor dat de hemelwaterafvoer en dakgoten verstopt raken door bladeren, takjes en vuil. Het gevolg hiervan is dat het regenwater niet goed weg kan stromen door de afvoerpijp en door de wateroverlast lekkage aan het dak kan ontstaan.
Omdat het regenwater namelijk niet weg kan door de verstopte rioolafvoer, stroomt de goot vol en kan deze scheuren of zelfs afbreken door de zwaarte van het water. Het gevolg van deze wateroverlast is vaak daklekkage en waterschade. Uiteraard zit niemand te wachten op een lekkend dak door waterschade of een kapotte dakgoot, wat dat betreft is voorkomen beter dan genezen.