De fouten die men maakt bij het verkopen van een 2de hands auto

Als een particulier zijn auto wilt verkopen, dan kan het al eens tegen zitten. Er zijn een aantal fouten die de meeste particulieren maken, vaak zonder er bij stil te staan.

 

Wat is er meer frustrerend dan vrienden en kennissen horen vertellen hoe vlotjes zij hun 2de hands auto hebben verkocht voor een prachtige prijs en ondertussen kom u maar nier van uw auto af?

Niet alle auto verkoop verhalen zomaar geloven

Bedenk eerst en vooral dat heel wat van die verhalen met een behoorlijke korrel zout mogen genomen worden. Ook al verkondigt men dat men binnen de kortste keren de auto heeft verkocht en dat men er een fantastisch bedrag heeft ontvangen, vaak is de realiteit heel anders. Meteen kan dit als eerste fout gezien worden: geloof niet zomaar alles wat anderen beweren over het verkopen van hun auto. Het is aangetoond dat het als particulier geen eenvoudige klus is om van uw 2de hands auto af te komen. Zo heeft men vastgesteld dat een particulier er gemiddeld tussen de vier en vijf maanden over doet om zijn auto te verkopen.

De meest voorkomende fouten bij het verkopen van uw occasion

Maar welke fouten worden dan nog gemaakt? En meer nog, hoe kan je die fouten vermijden?

Bij de advertentie kan al heel wat mis lopen. Mensen plaatsen soms een advertentie en zetten er een foto bij die genomen is met op de achtergrond een stapel afval. Dit is niet aantrekkelijk. Zorg dat de foto de auto goed verlicht toont op een nette plaats. In heel wat advertenties wordt ook gemeld dat men er niet moet aan denken om lager te bieden. Dit geeft meteen een norse indruk en het zal vast en zeker potentiële auto inkopers afschrikken.

Met het toestaan van bieden lopen we tegen het volgende aan: de prijs. Maar al te vaak wordt een veel te hoge prijs gevraagd voor een 2de hands occasion. Vaak stelt men een hoge prijs om zich in te dekken tegen afdingen, maar op die manier schrik je meteen  occasion inkoop bedrijven af. Bedenk in dat verband dat 6999 euro vragen voor een auto nog altijd aantrekkelijker klinkt dan 7000 euro.

Uw occasion verkopen zonder fouten te maken

Maar hoe kan men het maken van fouten om een auto te verkopen vermijden? Wilt u snel van uw auto af komen (binnen de 48 uren) voor een realistische prijs, dan werkt u het beste samen met de auto verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.nl”. Hier gaan mensen voor u gratis op zoek naar geïnteresseerde auto inkopers. Men beschikt er over een groot aantal gegadigden die maar al te graag een bod op uw auto willen doen. De mensen die er onderhandelen zijn professionelen, wat inhoudt dat zij zich niet zullen laten afschepen met belachelijke biedingen. De professionelen zijn op de hoogte van uw auto dagwaarde, dus zullen er een goede prijs voor eisen. Binnen de 48 uren wordt het hoogste bod voor uw auto doorgestuurd, en dan is het aan u om te beslissen of u al dan niet op dit bod ingaat.