Isoleren is besparen

Wist u dat u met het juiste isolatieglas wel honderden euro’s per jaar kunt besparen? Ook als uw enkel glas nog niet aan vervanging toe is, is het verstandig om over te stappen op isolatieglas. Deze investering heeft u er binnen een paar jaar alweer uit! Uw energieverbruik neemt namelijk aanzienlijk af: er gaat minder warmte verloren en de verwarmingsketel hoeft minder hard te stoken. Daarnaast verbruiken slecht geïsoleerde woningen niet alleen veel energie, het wooncomfort ligt ook aanzienlijk lager dan bij goed geïsoleerde huizen.

Verschillende soorten isolatieglas

U kunt uw woning met verschillende soorten glas isoleren. U kunt onder andere kiezen voor gewoon dubbel glas, HR glas, HR+ glas, HR++ glas of HR+++ glas. Hierbij is HR+++ de best isolerende glassoort en gewoon dubbel glas de minste.

Isolatiewaarde

Het verschil in de verschillende glassoorten zit in de isolatiewaarde. Isolatieglas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten. Daartussen zit een ruimte, de zogeheten spouw. In die ruimte van gewoon dubbel glas zit droge lucht, maar tussen de glasplaten van HR++ of HR+++ zit een edelgas, in de meeste gevallen is dit argon. Edelgassen isoleren beter dan argon, dus HR++ isoleert beter dan bijvoorbeeld dubbel glas. HR+++ is echter ook de duurste soort isolatieglas, daarom is het belangrijk u goed te laten adviseren over de juiste keuze.

Isoleren vraagt om een investering, maar deze verdient u snel terug door een aanzienlijk lagere energierekening. Bent u benieuwd welke glassoort het beste bij uw woonsituatie past? Laat u vrijblijvend informeren door onze glashandel over de vele mogelijkheden.

Bron: Glashandel Expres