Sneeuwval zorgt voor miljoenen schade in Nederland

Het is weer winter, de kinderen vinden het helemaal geweldig om lekker buiten in de sneeuw te kunnen spelen, sneeuwpoppen maken en sneeuw gevechten houden maar voor de volwassenen is het op auto gebied zeker geen pretje.

Zoals elke winter heeft de ANWB te maken met accu’s die weigeren door de kou, kettingbotsingen door gladde wegen en ernstige ongelukken die voor miljoenen schade zorgen. Hoe kunt u als consument de schade beperken door u optimaal in te dekken?

Uw auto op sneeuw voorbereiden

In de winter heeft uw 2dehandse auto niet alleen last van een zwakke accu, maar ook van gladheid, vastgevroren sloten en verwoestende strooizout die uw carosserie beschadigt. Wat de veiligheid betreft is het verstandig om als eerst naar uw banden te kijken: zijn deze geschikt voor gladde wegen? Mocht dat niet het geval zijn is het wel van essentieel belang om over te gaan op geschikte banden om ongelukken te voorkomen. Hou er rekening mee dat veel mensen gladde banden hebben, te snel rijden of simpelweg niet goed opletten dus dat u het beste wat extra afstand kunt houden uit voorzorg voor het geval dat u onverwacht op de rem moet trappen door de bestuurder voor u. Het is ook verstandig om minder snel te rijden als gebruikelijk omdat u uw auto minder goed onder controle heeft als alles zo glad is. In de winter is er ook vaak sprake van mist of vermindert zicht, voorbijgangers hebben dan ook een dikke sjaal om of een muts op waardoor ze de omgeving minder goed zien, hou er dus rekening mee dat de mensen en bestuurders om u heen minder goed kunnen zien, dus dat u zelf als bestuurder veel beter moet opletten dan gebruikelijk. Vooral fietsers veroorzaken ongelukken met dit weer omdat ze snel uitglijden, of niet goed remmen door de gladheid, houd dus ook extra afstand van fietsers en wees extra voorzichtig als u er een wil inhalen.

Uw tweedehandse auto verkopen in de winter

Veel mensen beslissen om hun auto te verkopen in de winter omdat ze bang zijn dat deze het niet meer zal trekken omdat hij zijn tijd inmiddels heeft gehad. Is dat bij u ook het geval? U bent dan zeker niet de enige met een “auto verkopen” advertentie op marktplaats, het is dus erg lastig om van uw auto af te komen tussen alle concurrent advertenties. U kunt uw occasion aanmelden op de occasion verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl en ontvangt u gegarandeerd binnen 48 uur een bod van een erkende auto inkoop bedrijf die u contant uitbetaald bij de sleuteloverdracht. Het maakt niet uit wat voor merk of type auto u heeft, het mag een export auto zijn, sloopauto of oldtimer, de autoverkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl werkt samen met ruim 3.500 dealers in Nederland zodat er voor elke soort auto een koper is.