Demontage en reparatie bedrijven benadeelt door auto export

Uit Nationaal Occasion Onderzoek 2012 dat is uitgevoerd door VWE in Heerhugowaard

in samenwerking met AM Automobiel Management is gebleken dat er een groeiend belang is voor export auto’s, we hebben het over een markt van ruim 2 miljard euro. Daarnaast is ook gebleken dat de verkoop van kleine auto’s fors is gestegen en dat er steeds meer belang is voor occasions.

Wat vooral opvalt uit de cijfers is dat de MPV verkoop sterk is terug gelopen terwijl de auto verkoop van kleinere, jonge occasions heeft toegenomen over de laatste maanden. Dit laat zien dat de maatschappij vaker voor compacte auto’s kiest in plaats van ruime SUV’s. Deze ontwikkeling heeft te maken met een combinatie van zuinig rijden, wegen belasting en onderhoud kosten verlagen en milieuvriendelijk rijden.

Groeiend belang voor export auto’s

Uit onderzoek is gebleken dat de auto export industrie is gestegen met 27% in het eerste kwartaal van 2012 vanwege de BPM teruggave regeling op jonge auto’s, we hebben het hier over miljoenen euro’s. Voor auto inkoop bedrijven is export een hele belangrijke bron van inkomsten, vooral als het om lease auto’s gaan die de autoverkoop markt in gaan omdat deze auto’s vaak nogal jong zijn, dus vervolgens een mooi bedrag BPM opleveren bij export.

Auto export heeft voor effect dat zowel werk als omzet naar het buitenland verdwijnen

Vanwege de hoge occasion export aantallen hebben demontage bedrijven in Nederland steeds minder werk omdat de demontage in dat soort gevallen in het buitenland plaatsvindt. Er vinden ook in Nederland daardoor steeds minder reparaties plaats. Het heeft uiteindelijk als effect dat de export van jonge auto’s reparatie en demontage bedrijven erg benadelen.

Autoverkoop van kleine modellen stijgt in Europa

Het valt analisten op dat compacte auto’s steeds meer worden verkocht in Europa. Vooral in Nederland waar ruimte gebrek en kosten besparen een belangrijk rol spelen in de samenleving. Uit cijfers blijkt dat de Volkswagen golf verkoop, de Peugeot verkoop En Renault verkoop blijven stijgen. Er wordt ook veel in consumenten autoverkoop gehandeld, mensen nemen steeds vaker de initiatief om hun auto zelf te verkopen via internet occasion verkoop sites zoals ikwilvanmijnautoaf.nl. Het heeft als voordeel dat mensen binnen 48 uur al een bod kunnen verwachten op hun occasion van een erkende autohandelaar, zonder zelf moeite te doen om een koper te vinden doe 9 van de 10 keer de afspraken niet nakomt.