Eenvoudig je eigen hypotheek oversluiten

Eenvoudig je eigen hypotheek oversluiten

 

Een hypotheek oversluiten kan op het eerste gezicht misschien erg ingewikkeld lijken maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. In deze blog leggen wij jou in grote lijnen uit hoe je eenvoudig en zo voordelig mogelijk een nieuwe hypotheek kunt afsluiten.

 

Loont oversluiten voor mij wel?

 

Het eerste en misschien wel belangrijkste waar je naar moet kijken is of het überhaupt wel zin heeft om je hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten van een hypotheek betaal je jouw oude hypotheek in één keer af en sluit je vervolgens een nieuwe hypotheek af bij dezelfde of bij een andere financier. Oudere hypotheken hebben meestal een redelijk hoog rentepercentage. Vooral omdat de rente op het moment erg laag staat kan oversluiten dus al erg snel financieel interessant zijn. Laat altijd het een en ander door rekenen door de hypotheekadviseur uit Apeldoorn.

 

Kosten

 

Hierbij moet je echter wel letten op de eventuele aflosboete die op je huidige hypotheek zit. In sommige gevallen kun je boetevrij aflossen, maar in andere gevallen kunnen de kosten erg oplopen. Is het renteverschil echter groot genoeg, dan kun je ondanks deze boete alsnog voordeliger uitkomen op de lange termijn. Ook moet je rekening houden met overige oversluitkosten. Denk dan bijvoorbeeld aan de kosten van bijvoorbeeld een taxateur of notaris, advies- en bemiddelingskosten en indien van toepassing de kosten van de Nationale Hypotheek Garantie. Deze kosten kun je echter gemakkelijk meefinancieren.

 

Handige rekentools

 

Nu denk je misschien: ik heb helemaal geen tijd om dit allemaal handmatig uit te gaan rekenen. Gelukkig hoeft dit ook niet en hebben wij speciaal voor jou twee handige gratis tools uitgebracht. De eerste is de online oversluitcheck, deze website bepaalt aan de hand van een paar eenvoudige vragen of het overstappen voor jou zal lonen. De tweede door ons voor jou ontwikkelde tool is het telefonische bespaargesprek. Hierin geven wij je aan de hand van een paar eenvoudige vragen hypotheekadvies en kunnen wij eventuele vragen verder toelichten. Wees echter niet bang dat dit een gesprek van een uur zal worden, in gemiddeld 15 minuten tijd weet je hoeveel geld je eventueel kunt gaan besparen op je maandlasten. En beantwoorden wij al jouw eventuele vragen. Uiteraard ga je voor  hypotheekadvies in Apeldoorn naar Harms & Bakx.

 

Harms & Bskx

De Eglantier 404

7329DL Apeldoorn