Horoscopen | Lezen of niet lezen?

Velen onder ons zullen onze dag niet beginnen zonder de horoscoop te lezen. Ze willen graag weten wat de dag voor hen in petto heeft. Aan de andere kant zijn er ook een handjevol mensen die het bestempelen als pure onzin. Aldus is de geldigheid van horoscopen al eeuwen een omstreden probleem. Dus, is er enige waarheid in deze astrologische voorspellingen of zijn ze gewoon bedoeld om te worden gelezen en vergeten?

Astrologie, de wortel van horoscopen, is wetenschappelijk. Het stelt dat de planeetposities op het moment van de geboorte en de geboortedatum en het geboortejaar van invloed zijn op het leven van een persoon en zijn persoonlijkheidstrekken. Het kan helpen om zijn positieve en negatieve kanten, zijn temperamenten en compatibiliteit te vertellen. De dierenriem (Zodiac) speelt hier een grote rol. Het ontwerp van de dierenriem is een grote cirkel die de zon wordt genoemd. De cirkel is verdeeld in 12 huizen, elk 30 graden. Elk huis is vernoemd naar t12 sterrenbeelden. Het zijn Waterman, Steenbok, Boogschutter, Schorpioen, Weegschaal, Maagd, Leeuw, Kreeft, Tweeling, Stier, Ram en Vissen. Ze worden ook wel sterrenbeelden genoemd. De sterrenbeelden worden bepaald door de geboortedatum.

Er zijn ook 4 elementen vuur, water, lucht en aarde. Elk van de 12 sterrenbeelden is geassocieerd met een bepaald element. Er zijn dus 3 vuurtekens (Boogschutter, Leeuw en Ram), 3 watertekens (Schorpioen, Kreeft en Vissen), 3 luchttekens (Waterman, Weegschaal en Tweeling) en 3 aardetekens (Steenbok, Maagd en Stier). De elementen worden herkend door hun eigen werkwijzen. Dus, mensen die vuur als hun element hebben worden gezegd dat ze spontaan maar snel zijn, terwijl mensen met water als hun heersende elementen emotioneel gevoeliger zijn.

De zon, de maan en de planeten reizen binnen de 12 huizen van de dierenriem. Elk sterrenbeeld heeft verschillende kenmerken die vergelijkbaar zijn met elke planeet en wordt geassocieerd met verschillende eigenschappen. De interactie tussen de planeten en de sterrenbeelden zorgt voor de voorspellingen. Vissen hebben bijvoorbeeld een zachtaardig karakter, terwijl Mars agressief zou zijn. Als Mars door het Vissen Huis gaat, zullen astrologische voorspellingen meestal Vissen adviseren om conflicten en confrontaties voor de week of de dag te voorkomen.

De praktijk van het lezen van horoscopen begon in Griekenland. De Grieken waren vast overtuigd van het concept van predestinatie. Ze waren van mening dat iemands lot bepaald of vooraf bepaald was door de planetaire posities ten tijde van zijn of haar geboorte. Tegenwoordig is de praktijk van het in kaart brengen en lezen van horoscopen door verschillende culturen overgenomen en wordt gebruikt om de toekomst te voorspellen.

Of je al dan niet afhankelijk moet zijn van horoscopen als methode om je toekomst te voorspellen, hangt af van wie ze polsen. Je kunt erop vertrouwen, op voorwaarde dat het geschreven is door iemand die getraind is en kennis heeft van astrologie. Astrologie is een complexe aanwijzing en de nauwkeurigheid van de uitspraken hangt af van iemands vermogen om de bewegingen en uitlijningen van de planeten te lezen.

En begin niet te denken dat de sterren de loop van je leven hebben voorbestemd. Dat is zeker niet het geval. Het enige dat de sterren doen, is erop wijzen wat voor soort natuurlijke krachten al aan het werk zijn in je leven.

Als je het nieuws checkt en leest dat een koude front en een warmte front elkaar gaan ontmoeten en zware regenbuien zal veroorzaken, wil dat nog niet zeggen dat je bent voorbestemd om er nat van te worden. Aan het eind van de dag zijn dit natuurlijke krachten en ben je een mens met kracht om te kiezen hoe je met dergelijke natuurlijke krachten omgaat en reageert. Je horoscoop helpt alleen de weg te wijzen.

Bron:
Zodiac Horoscoop