Basketball Totaal en de power-forward en de small-forward

Net als binnen het voetbal bestaan er in het basketbal verschillende posities die de spelers kunnen bezetten. In het basketbal zijn vijf posities te onderscheiden met elk hun eigen taak. In dit artikel lopen we langs twee van die posities. De power-forwards en de small-forward. Bent u zelf een basketballer op deze positie? Dan moet u natuurlijk wel de juiste uitrusting hebben. Deze besteld u eenvoudig en goedkoop bij Basketball Totaal. Basketball totaal Is de speciaalzaak als het gaat om kleding, schoenen en accessoires bij het basketbal.

De Power-forward

De powerforward draagt doorgaans de nummer 4. In zijn rol deelt hij bepaalde taken met de nummer 5, de center. De power-forward speelt als hij aanvalt met de rug naar de basket toe. Bij het verdedigen staat hij tegenover de power-forward van de tegenstander. Een typische power-forward is een van de langste spelers op het veld, net onder de lengte van de center. De power-forward is echter een stuk steviger gebouwd als de center. Er wordt van een power-forward verwacht dat die rebound pakt en tweepunters scoort. De power-forward heeft een indrukwekkende verschijning binnen het veld en door zijn imponerende en intimiderende uiterlijk moet hij dan ook de overhand in het spel zien te verkrijgen door onderscheppingen.

De small-forward

De small-forward draag de nummer 3 positie. De stereotype small-forward is net wat kleiner als de power-forward en de center. Deze rol kenmerkt zich door de veelzijdigheid die de spelers op deze positie bezitten. Zijn taak is daarnaast om veel te scoren en rebounds op te vangen. Veel van de small-forwards scoren ook van afstand nadat zij persoonlijke fouten bij de tegenstander hebben afgedwongen.

Nog meer posities

In dit artikel hebben wij maar twee van de vijf posities besproken van het basketbal. Daarnaast zijn er ook nog een aantal termen voor spelers die net tussen bepaalde posities invallen. Deze bewaren wij voor de volgende keer. Vergeet u niet een kijkje te nemen op de website van Basketball totaal?