Regenwatertank voor recycling van water

Als men van plan is om regenwater te recyclen kan men daarvoor een regenwatertank aanschaffen. Door zo’n put voor een huis te nemen kan men de drinkwaterkosten drastisch verlagen. Een regenwatertank vangt in zo’n geval dan al het hemelwater op dat op regenachtige dagen uit de lucht komt zetten. Na zuivering kan dit toegepast worden voor wc-spoeling of om de wasmachine te laten functioneren.

Een regenwatertank bespaart zodoende op het kostbare kraanwater dat op vele manieren is gezuiverd om het drinkbaar en veilig te maken. Dat maakt het daarom een overbodige luxe voor huishoudelijke apparaten. Daarnaast is regenwater voor apparaten zelfs nog beter dan de vloeistof die uit de kraan komt. Het bevat geen zouten zoals kalk die dergelijke machines kunnen aantasten. Voor een totaaloverzicht van onze regenwatertanks voor recycling kan men bij ons terecht op de website.

Opslag in regenwatertanks

Voor goede recycling van water heeft men een goed systeem nodig. Een belangrijk deel daarvan is de regenwatertank. Hierin vangt men het gros van al het opgevangen water op. De rest zit in de leidingen zelf. Als men een passende regenwatertank laat installeren kan men precies voldoende tijdens een regenbui opvangen waardoor men genoeg heeft om een huishouden te voorzien. Als er sprake is van leegstand in een regenwaterput, dan kan men deze automatisch over laten gaan op het kraanwaternetwerk. Zo komt u dus nooit zonder water te staan, maar heeft u wel de voordelen van een milieuzuinig regenwatersysteem. Verder kunnen er nog handige onderdelen ingebouwd worden. Daarbij kan men denken aan bijvoorbeeld pompen die het hemelwater door de leidingen persen en de boel op druk houden. Dan zijn er nog filters die opslag in regenwatertanks veilig houden.

Overige water gerelateerde producten

Op zoek naar een goede regenwatertank met toebehoren? Bij ons vindt u het. Zo kunt u dompelpompen, pompen voor in huis, opslagputten en ondergrondse tanks kopen voor uw regenwatersysteem. Ga naar ons indien u topkwaliteit producten zoals regenwatertanks wilt.