Gezakt voor je auto theorie

Is het je niet gelukt om te slagen voor je auto theorie? Balen! Maar dit overkomt veel meer mensen. Het CBR examen voor de auto theorie is een zeer lastig examen. Naast het hoge aantal goede antwoorden dat je moet hebben maken de zenuwen en beperkte tijd het nog een stuk lastiger. In dit artikel lees je tips hoe jij de volgende keer wel je theorie kan halen.

 

Planning maken

Om een goede planning te maken is het verstandig om zo snel mogelijk een nieuw auto theorie examen in te plannen. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en kan je een planning maken voor het leren. Als je veel te veel fouten had gemaakt is het verstandig om wel de tijd te nemen voor je het examen weer maakt. Hiermee geef je jezelf extra tijd om te leren. Met het leren is het ook verstandig om vroeg te beginnen. Ondanks dat je waarschijnlijk nog veel weet van de theorie van de vorige keer leren is vroeg beginnen aangeraden. Veel zal je al bekend voorkomen maar je zal ook nieuwe dingen tegenkomen en leren.

 

Leer van je gemaakte fouten

Als je het auto theorie examen hebt gemaakt, dan krijg je een officieel formulier mee waar het resultaat op staat. Naast het resultaat staat er ook op in welke categorieën de fouten zijn gemaakt en welke je juist goed hebt gemaakt. Geef tijdens het leren wat extra aandacht aan de categorieën waar je fouten hebt gemaakt maar vergeet de andere categorieën niet, deze blijven ook belangrijk.

 

Auto theorie cursus

In Nederland zijn tegenwoordig veel plekken waar cursussen worden aangeboden waarmee je in een dag je auto theorie kan halen. Tijdens deze cursus leer je alle auto theorie. Daarnaast ga je ook oefenen met vragen en maak je oefentoetsen. Doordat jij al eerder hebt geleerd zal misschien veel theorie je bekend voorkomen maar je zal altijd nieuwe dingen leren op zo’n dag.