Welke inkt heb ik nodig?

Bijna iedereen heeft thuis wel een printer staan. Of je deze nou nodig hebt om werkstukken uit te printen, foto’s of documenten voor werk, we gebruiken het allemaal. Het stomme van die printers is alleen, dat de inkt erdoorheen vliegt. Iedere keer stel je het uit, maar wanneer je dan net dat ene belangrijke document moet printen, is de inkt toch echt op. Tuurlijk heb je niks in huis, want een voorraad? Wat is dat? Dan is het toch maar tijd om naar de winkel te gaan voor nieuwe cartridges. Het vervelende is dat ze zo duur zijn! Vaak moet je ook gelijk alle kleuren vervangen. Dit is zonde wanneer er maar één kleur op is.

De ene cartridges zijn een stuk duurder dan de anderen. Alhoewel ze hetzelfde lijken te zijn, en je dus waarschijnlijk sneller voor de goedkoopste variant zal gaan, beweren mensen dat de goedkope cartridges een stuk sneller leeg raken dan de duurdere. Of dit waar is? Dat is nooit bewezen. Als het zo is, is het wel zonde. Zo ben je alsnog meer geld kwijt omdat je vaker nieuwe moet aanschaffen. Daarnaast zal de kwaliteit wellicht slechter zijn dan bij de duurdere cartridges. Dit maakt niet uit als je alleen maar documenten met tekst hoeft te printen, maar wanneer je afbeeldingen uit wilt printen is het verstandig om voor kwaliteit te gaan.

Tot slot is het altijd weer een gedoe om de juiste cartridges voor jouw printer te vinden. Er zijn eindeloos veel verschillende printers, die elk een ander soort cartridge nodig hebben. Cartridges hoeven niet per se van hetzelfde merk als de printer te zijn, als ze er maar goed inpassen. Let wel op wanneer je bijvoorbeeld een QR-code printer hebt. Hiervoor moet je speciale inkt kopen, er kunnen dus geen normale cartridges in. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld een hot foil printer.