Prijzen en voordelen dubbelstaafmat hekwerken

Staafmathekwerk is na gaashekwerk een van de goedkoopste soorten hekwerk. De dubbelstafmat hekwerk variant komt hiervan het meeste voor en is het sterkste. Voor het plaatsen van een dubbelstaafmat hekwerk heb je aardig wat onderdelen nodig. In dit artikel lees je de prijzen van een dubbelstaafmat hekwerk en de voordelen hiervan.

Prijs dubbelstaafmat hekwerken

De prijs van dubbelstaafmat hekwerk is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is het hekwerk in verschillende hoogtes verkrijgbaar, kan je bij lager hekwerk kiezen voor een klein deurtje en bij de hogere hekwerken voor een normale deur. Daarnaast moet het hekwerk worden gemonteerd op palen met speciale beugels. De prijs voor een dubbelstaafmat ligt tussen de €20 en €80, een deurtje kost tussen de €275 en €290 en een grote deur kost tussen de €480 en €580. Voor een paal betaal je tussen de €10 en €20 per stuk. De beugel kost tussen €5 en €15. Wil je bijvoorbeeld een zeshoekige vijver laten omheinen met een dubbelstaafmat hekwerk met een hoogte van een meter en een totale omtrek van tien meter? Dan komen de totale kosten op ongeveer €240 voor het hekwerk exclusief montagekosten.

Voordelen dubbelstaafmat hekwerk

Staafmat hekwerk is een van de meest gevraagde soorten hekwerk. Dit komt omdat het net zo elegant is als gaashekwerk maar de kracht heeft van een spijlenhekwerk. Het geeft hierdoor een stevige maar sierlijke uitstraling. Daarnaast is het ook erg transparant door de maasbreedte en de dunne spijlen. Dit zorgt ervoor dat je terrein niet helemaal wordt afgesloten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het dubbelstaafmat hekwerk niet alleen aantrekkelijk is voor bedrijven en instellingen maar ook voor particulieren. Een aantal voorbeelden waar dit type hekwerk voor gebruikt kan worden zijn: rond de vijver, rond een speelplaats, als erfafscheiding, bij een fietsenstalling of om graffiti te voorkomen. Wil je toch meer privacy dan kan je het hekwerk laten begroeien, dichtvlechten met folie of riet door het hekwerk heen vlechten.