Oprichting Syndicus Service om te voldoen aan noden van de markt

Antwerpen, 27 november 2018 – De laatste jaren is het aantal appartementen in Vlaanderen explosief toegenomen. Sinds 2005 zijn er meer dan 230.000 bijgekomen. Het aantal professionele gebouwenbeheerders (syndici) is echter niet meegegroeid. Hiermee is het beroep van syndicus een knelpuntberoep geworden.

Voor syndici is het interessanter om deze grotere nieuwbouwprojecten te beheren. Het aantal problemen wat opduikt in nieuwbouw is immers minder dan in oudere gebouwen. Ook is administratieve last, zoals het opmaken van een boekhouding, voor een groot en klein gebouw grotendeels gelijk. Gezien het grotere aantal appartementen zijn de inkomsten voor en groot gebouw echter veel hoger, dus ook de marge.

Syndici nemen deze gebouwen niet meer aan, voeren een minimaal beheer of verwijderen deze gebouwen uit hun portfolio. Veel eigenaars van appartementen in kleinere, oudere gebouwen komen hierdoor figuurlijk in de kou te staan.

Syndicus Service richt zich op kleine gebouwen

Syndicus Service, actief in de regio Antwerpen, richt zich dus specifiek op deze gebouwen en vult hiermee een niche op in het beheerlandschap. Men heeft er bovendien voor gekozen om enkel beheeractiviteiten uit te oefenen en geen bemiddeling in verkoop of verhuur aan te bieden. Een gerichte focus en onafhankelijkheid vatten dus de bedrijfsfilosofie samen.

Gezien de hoge interesse en het grote aantal intekeningen die al aan de oprichting vooraf gingen, voorziet het bestuur een aanzienlijke groei en anticipeert al een uitbreiding van het werkgebied naar de rest van Vlaanderen.

Zie ook https://www.syndicusservice.be/

Meer informatie
Eva Van Daelen, info@syndicusservice.be