Dagelijks leven een struggle?

Er zijn een hoop dingen wat er mis kan zijn met iemand. Er zijn veel mentale aandoeningen die het leven van iemand erg zwaar kan maken. De ene is wat heftiger dan de ander, maar toch is het altijd een struggle. Gelukkig is er voor de meeste dingen veel hulp te vinden. Vaak komen er psychiaters aan te pas omdat de mensen moeten praten over hun ervaringen om er vrede mee te krijgen. 

Het komt niet erg vaak voor, maar er zijn mensen met een identiteitsstoornis. Deze mensen denken dat ze het ene moment de ene persoon zijn, en het andere moment zijn ze iemand anders. Dit gaat vaak in combinatie met het horen van stemmen in het hoofd.  

Niet alle psychische aandoeningen hoeven zo extreem te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan ADHD. Dit is ook al een maatschappelijke beperking. Mensen met ADHD zijn vaak erg druk en kunnen zich moeilijk concentreren. Er is medicatie voor mensen met ADHD, maar dit bestaat vaak uit veel chemicaliën en de meeste mensen voelen zich niet gerust als ze deze vreemde stoffen in moeten nemen. Er zijn ook natuurlijke medicatie te verkrijgen, maar deze moet opgebouwt worden. 

Autisme is ook een beperking. Mensen met autisme zijn vaak erg in zichzelf gekeerd en hebben soms moeite contact te leggen met andere mensen. Ze voelen zich vaak alsof ze niet begrepen worden en kunnen hierdoor alleen maar verder weg zakken in bijvoorbeeld een depressie.  

Iets dat vaker voorkomt is hoog sensitiviteit. Mensen met hoog sensitiviteit reageren intenser op gevoelens en mensen denken hierom vaak dat mensen met HSP zich aanstellen. Hsp kenmerken zijn snel moe, sterk vermogen om stemmingen aan te voelen, hebben een sterk rechtvaardigheid gevoel. gelukkig is er veel hsp begeleiding zodat de mensen die er last van hebben leren om te gaan met HSP.