Kerstboom

Dit jaar is een raar jaar, wat het weer betreft in ieder geval. We hebben een prachtige zomer gehad, die gelukkig heel lang aan bleef houden. Maar in één week zijn we plotseling van de zomer in de winter gevallen. Waar de herfst gebleven is, niemand weet het. Liep ik een week geleden nog in een t-shirt zonder jas, draag ik nu mijn dikste trui en zit ik al met wanten en een sjaal op de fiets. Ja ja, het kan snel gaan. Dit koude, winterse weer deed me wel aan iets leuks denken, namelijk kerst. Ineens voelt de kerst niet meer zo ver weg, hoewel het nog minstens anderhalve maand duurt voordat het weer zo ver is.

Maar onder het mom van: je kunt nooit vroeg genoeg beginnen, wilde ik het er alvast even over hebben. Veel mensen halen de kerstboom sowieso al ruim voor kerst het huis in, dus dat is helemaal niet meer zo ver weg. Veel mensen houden de regel aan: zodra de sint het land weer uit is, zetten we de kerstboom op. Zelfs mensen die geen sinterklaas vieren doen het ongeveer rond die tijd. Veel eerder moet je ook niet gaan beginnen, want dan is je boom al dood voor de kerst. Zou ook weer net zo jammer zijn.

Voor mensen die geen grote auto hebben, is een kerstboom kopen niet zo makkelijk. Gelukkig doen we tegenwoordig veel dingen online en zo ook een kerstboom bestellen. Het maakt niet uit wat je zoekt, een echte kerstboom of een kant en klare kerstboom, het is allemaal te vinden op het internet. Vaak worden de kerstbomen dan gewoon bij je voor de deur bezorgd en dan heb je er dus weinig omkijken naar. Als je geen zin hebt om veel werk te hebben aan de boom, zou ik zeker een kant en klare nep-boom adviseren.