Goed zijn voor het milieu

Veel mensen willen wel wat doen om het milieu te verbeteren, maar weten niet zo goed hoe. Er zijn heel veel kleine dingen die je kunt doen om je eigen steentje bij te dragen aan het milieu. Vaak zijn dit hele gemakkelijke dingen waar je helemaal geen last van hebt. In dat geval is het een kleine moeite om het voortaan te doen.

Het eerste wat je kunt doen is recyclen. Of het nu gaat om oude spullen, plastic of papier, recyclen kan nooit kwaad. Je kunt je oude spullen heel gemakkelijk verkopen op marktplaats of naar een tweedehands winkel brengen. Het zou zonde zijn om het weg te gooien en zo kan iemand nog genieten van de spullen. Daarnaast is het ook goed om zo weinig mogelijk afval te produceren in de vorm van plastic of papier.

We gebruiken met z’n allen heel veel gas. Dit komt vooral door de verwarming, want die gebruikt heel veel gas. In nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig warmtepompen geïnstalleerd maar er zijn nog heel veel mensen die hun huis met gas verwarmen. Voor die mensen is het goed om over te stappen op een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp gebruikt geen gas, waardoor het veel beter voor het milieu is.

Tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen overal met de auto naartoe gaat. Het is natuurlijk veel beter voor het milieu en voor jezelf om ook af en toe de fiets te pakken. Zeker als je bestemming dicht bij is, is het niet nodig om steeds met de auto te gaan.

Als laatste, ook een kleine moeite, plak een nee/nee sticker op je brievenbus. Heel Nederland krijgt wekelijks allerlei papieren folders door de brievenbus en dat kost onnodig veel papier. Een groot deel van de mensen kijkt er niet eens naar. Voor die mensen is het wel zo handig om een nee/nee sticker op te plakken.