Beveiligingscamera’s

Een camera om jezelf te beschermen tegen criminelen. Het is absoluut geen slecht idee. Je weet alleen niet waar je moet beginnen met kijken. Er zijn zoveel verschillende soorten bewakingscamera’s met zoveel verschillende soorten instellingen en specificaties. Ga je voor een bewakingscamera die ook daadwerkelijk beelden opneemt of ga je toch voor de goedkopere ‘nep’ variant die alleen boeven afschrikt. Daarnaast zijn er ook andere methoden om criminelen af te schrikken.

Een bewakingscamera is absoluut geen slecht idee en afhankelijk van het gedeelte dat je op camera wilt vastliggen zit er vast wel eentje bij die past bij wat je zoekt. Zo kun je voor een volledig camerabewaking systeem gaan of voor een enkele camera. Bij een compleet systeem zitten er vaak meerdere camera’s in die je op strategische plekken te plaatsen om zo het terrein te bewaken. Zulke geavanceerde systemen zijn vaak net iets beter voor bedrijven dan voor particulier gebruik, omdat het allemaal flink wat kan gaan kosten.

De meeste verkopers van dit product bieden de service om te kijken wat het beste bij je past en er kan naar je terrein gekeken worden met wat het beste zou passen bij je. Als je maar 2 deuren hebt en ze niet door de ramen kunnen komen dan is het onnodig om 15 camera’s te kopen en heb je waarschijnlijk aan 2 camera’s meer dan genoeg. Na wat overleg met een medewerker weet je precies hoeveel je er nodig hebt en waar ze het beste geplaats kunnen worden.

Voorkom zo dus gemakkelijk inbraken en mocht het toch onverhoopt gebeuren dat er ingebroken wordt dan hoef je slechts de videobeelden naar de politie te brengen en is de kans veel groter dat de criminelen gepakt worden. Let wel op bij de aanschaf van een camera of hij de mogelijkheid heeft om op te nemen of dat het puur en alleen is om te kijken wat er gebeurt.