Inparkeren, wie kunnen het beter?

Het lijkt een discussie die nooit over zal gaan. Wie kunnen er beter inparkeren, de mannen of de vrouwen? Veel mannen beweren dat zij het wel degelijk beter onder de knie hebben dan de vrouwen, maar is dat wel zo?

 

Er is een theorie die de jager-verzamelaar theorie wordt genoemd. Deze theorie laat zien dat de verschillen tussen mannen en vrouwen al tienduizenden jaren geleden ontstaan zijn, toen de mensen nog al jagers en verzamelaars leefden. De taken waren toen heel duidelijk verdeeld onder de mannen en vrouwen. Mannen gingen op jacht en zorgden zo voor het eten en vrouwen verzamelden voedsel in de buurt van het kamp. Dit had een logische reden, namelijk dat de vrouwen bij de kinderen moesten blijven en dus niet zo makkelijk ver weg konden gaan van het kamp. Op deze manier hebben de mannen een goed ruimtelijk inzicht ontwikkeld, want dat is nodig om een dier te kunnen vangen. Volgens deze theorie is dat dus de reden dat mannen beter ruimtelijk inzicht hebben en hierdoor ook beter hun auto kunnen inparkeren.’

 

Toch zijn er ook mensen die hier niet in geloven, vooral omdat er steeds meer onderzoeken zijn geweest naar dit verschil tussen mannen en vrouwen, waaruit blijkt dat het toch anders ligt. Veel onderzoeken laten zien dat vrouwen preciezer kunnen inparkeren, maar dat mannen het vaak sneller kunnen. In dat geval ligt het er maar net aan wat je ‘beter’ vindt. Het blijkt dat de mannen gemiddeld 16 seconden nodig hebben en de vrouwen 21 seconden.

 

Of je nu een man bent of een vrouw, inparkeren kan soms best wel een uitdaging zijn! Zeker als je aan een gracht moet inparkeren of in een overvolle parkeergarage, waar nog maar één klein plekje over is. Daarom kan het handig zijn om een achteruitrijcamera te installeren in je auto. Je kunt gemakkelijk een achteruitrijcamera kopen, die hoeft niet al standaard in de auto te zitten. Dit maakt inparkeren een stuk gemakkelijker, dus je hoeft niet meer bang te zijn voor deuken!