De wereld van de tennisschoen

Steeds meer professionele tennissers lopen op k swiss schoenen. Dit heeft zeker een goede reden. Het bedrijf produceert van hoge kwaliteit. Het bedrijf zit al een lange tijd in de wereld van de tennisschoen.

K-Swiss is in 1966 in Van Nuys, een stadsgedeelte van Los Angeles, opgericht door de twee Zwitserse broers Art en Ernie Brunner. De originele naam was “Brunner Enterprises”, en in 1972 werd dit veranderd naar de huidige naam. Gedurende twintig jaar verkochten ze slechts één model tennisschoen. Dit was de K-Swiss Classic, destijds de eerste en enige Amerikaanse tennisschoen die volledig uit leer bestond. Tegenwoordig verkoopt het bedrijf een rijk scala aan verschillende modellen tennisschoenen en zal iedereen zijn ideale schoen bij de internationale grootmacht kunnen vinden.

Een andere grote multinational in de tenniswereld is Head. Het bedrijf produceert geen schoenen, slechts rackets, maar is wel actief in meerdere sporten naast tennis. Enkele voorbeelden zijn de skisport, snowboarden, squashen en de zwemsport. Op deze manier hebben ze een goed algemeen beeld verkregen van de sportwereld en weten ze wat hun klanten van ze verwachten. Modellen als Head Youtek, de Head Graphene en velen anderen waren al grote successen. Ook Head is steeds vaker te zien bij professionele tennissers, veelal omdat ze ze sponsoren. Zo wordt Novak Djokovic, momenteel de nummer 1 op de internationale ranglijst al lange tijd gesponsord door het grote merk. Een aantal andere grote namen binnen de sport die worden gesponsord door Head zijn Andy Murray, Marin Cilic, Maria Sharapova en onze eigen Nederlandse trots Robin Haase

Head werd in 1950 in Baltimar in de Verenigde Staten opgericht door een Oostenrijkse skiër en een Italiaanse duiker. Tegenwoordig staat het onder Nederlands bewind en is het gevestigd te Amsterdam. Het bedrijf begon met het produceren van artikelen voor de skisport maar breidde dit steeds verder uit om uiteindelijk tot alle sporten te komen waar ze nu artikelen voor produceren.