Liposculptuur en liposuctie

Liposculptuur is de geavanceerde versie van liposuctie aangezien de technologie wat verder is en er meer bij komt kijken.

Liposuctie is de meest bekende ingreep en bestaat al een tijdje. Er wordt bij deze ingreep vet weggezogen op de plekken waar overtollig vet is. De vetcellen verdwijnen waardoor er in de toekomst geen vet bij kan komen.

Liposculptuur is ongeveer hetzelfde als liposuctie alleen kun je hier nog preciezer opereren. De contouren worden op die manier erg mooi als je vet hebt op plekken die goed zichtbaar zijn. Bij liposuctie worden vooral op plekken die niet heel erg zichtbaar zijn vet weggezogen. De littekens zijn ook wat minder bij liposculptuur. De prijs liposuctie is hierdoor wel een stuk lager.

Er is ook een geavanceerde versie van liposuctie waarbij er eerst een zoutoplossing in de huid wordt gespoten. Deze oplossing zorgt er voor dat er een plaatselijke verdoving plaatsvindt. Daarnaast zorgt het er voor dat het vet weefsel soepel en zacht wordt. Verder worden bloedvaten hier ook wijder door. Hierdoor wordt de operatie een stuk eenvoudiger. Het wortdt tumescente of soft liposuctie genoemd. Er bestaat ook vibro liposculptuur. De locatie waar veel vet bevindt wordt op een bepaalde manier gemasseerd waardoor een betere vochtcirculatie ontstaat. Dit kan een paar uur duren voordat de operatie kan beginnen. Na de operatie zal de pati├źnt een stuk minder schade aan het weefsel hebben waardoor minder blauwe plekken te zien zijn. Ook gaat de operatie een stuk makkelijker omdat het weefsel soepel is geworden. Zoiets kan bij borstvergroten ook gebeuren zodat de implantaten makkelijker toegevoegd worden. Een andere ingreep is lipo filling. Vet wordt dan op bepaalde plekken weggezogen en kan gebruikt worden op andere plekken. Ook is er ultrasone liposuctie waarbij er geen operatie nodig is. Er hoeft dus niet in je gesneden te worden of een zuigbuis aangebracht te worden.