Een akoestisch plafond combineren met wandbekleding

Veel mensen denken dat een akoestisch plafond voldoende is voor een goede akoestiek. Het laten plaatsen van een akoestisch plafond kan in sommige gevallen de akoestiek flink verbeteren, maar vaak is het nodig om ook de wanden te bekleden met een speciaal materiaal. Door beide oplossingen te combineren kunt u de akoestiek in één keer sterk verbeteren.

Het belang van een akoestisch plafond

Voor een goede akoestiek is het essentieel dat zowel de wanden als het plafond worden aangepast. Beide onderdelen hebben namelijk een grote invloed op de akoestiek. Dunne wanden houden geluid minder goed tegen en ze kunnen geluid ook niet goed absorberen. U hoort daardoor gegalm als er geluid in een ruimte met dunne muren gemaakt wordt. Ook kunt u geluiden in de ruimtes ernaast goed horen. Geluid kan tevens makkelijk door het plafond dringen. Daarnaast hoort u gegalm als het plafond niet van een geluidsabsorberend materiaal is voorzien. Doordat de akoestiek zowel door het plafond als door de wanden bepaald wordt, heeft het geen zin om enkel een akoestisch plafond of wandbekleding te laten plaatsen. Als u bijvoorbeeld enkel de wanden aanpast, dan kan het geluid alsnog via het plafond binnendringen. Het is dus het beste als u de wanden en het plafond aanpast. Voor het beste resultaat kunt u zich laten adviseren door een gespecialiseerd bedrijf. U kunt bijvoorbeeld een gesprek aanvragen met een specialist. Hij of zij weet precies welk akoestisch plafond en welke wandbekleding uw gebouw nodig heeft. Zo bent u verzekerd van een geweldig resultaat.

Wilt u meer weten over een akoestisch plafond?

Voor meer informatie over een akoestisch plafond kunt u op onze website kijken. Tevens kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook kunnen wij een vrijblijvend advies voor u opstellen.