De beugel die je vroeger gebruikt hebt werpt nu z’n vruchten af

Iedereen weet het nog als de dag van gister. Je was een jaar of elf en zat in de laatste groep van de basisschool. Je hebt de cito toets achter de rug en moest een keuze maken naar welke middelbare school je wou. En dan krijg je het nieuws te horen dat je een beugel moet van de tandarts. Alle mogelijke scenario’s springen door je hoofd. Hoe gaat iedereen hier op reageren? Erg vervelend nu je net wou beginnen bij een nieuwe school. Je kon eindelijk opnieuw beginnen! Helaas moet je voordat je de beugel laat plaatsen eerst af van een groter probleem, een kaakontsteking. Je blokjesbeugel moet je dragen om de spleetjes tussen je tanden en de overbeet kwijt te raken. Hoewel je het natuurlijk liever niet wilt heb je niet echt een keus. Als je het niet doet is de kans groot dat je later langs de orthodontie volwassene moet. Het kan nog erger en en je moet een kaakoperatie ondergaan omdat je een kaak kaakontsteking krijgt.

Hoewel de beugel in de eerste instantie dus geen goed idee lijkt kan het dit dus uiteindelijk wel zijn. Vaak zeggen ze: ‘voorkomen is beter dan genezen’ en in dit geval telt dat zeker niet minder. Het kan namelijk bij dit soort situaties van kwaad tot erger gaan en ik weet ook zeker dat je nu dankbaar bent dat je het gedaan hebt. Op het moment dat je het niet zou hebben gedaan was de kans groot dat je nu onder het mes moet en dit brengt allerlei narigheden met zich mee.

Hoewel niemand van de tandarts houdt is het belangrijk dat je gaat. Een frisse en gezonde mond is namelijk van essentieel belang om er aantrekkelijk uit te zien. Niemand houd van iemand die een vieze en onverzorgde mond heeft.