Botox, een middel met een slechte reputatie maar een goede werking

Botox heeft altijd al moeten vechten tegen de slechte reputatie die het heeft. Veel mensen associëren botox namelijk meteen met de meest extreme gevallen. Dit slechte beeld werd vooral gecreëerd door de media. Aangezien veel celebs gretig gebruik maken van botox om er eeuwig jong uit te blijven zien en de schoonheidseisen hoog zijn in hun wereld, wordt er ook af en toe te ver gegaan. Celebs die er onherkenbaar uitzien of een minder goed resultaat hadden na een behandeling, komen met botox voor en na foto’s in alle magazines en op internet. Hierdoor kreeg botox zijn negatieve imago, maar dat is helemaal onterecht. Botox kan ook gebruikt worden om op een subtiele manier een kleine verbetering aan te brengen, welke wel een positieve invloed heeft op de uitstraling van het gezicht, maar het niet onherkenbaar of onnatuurlijk maakt.

Eerst is het goed te begrijpen hoe botox werkt. Botox is een spierontspannende stof die in de spiervezels wordt geïnjecteerd om deze te ontspanne, door die spierontspanning gaan rimpels vervagen. Dit komt doordat botox voorkomt dat er nog prikkeloverdracht plaatsvindt tussen de zenuwen en de spieren. Naast botox, zijn er ook botox fillers, die op een andere manier voor een strakke en mooie huid zorgen. Deze fillers zorgen letterlijk voor ‘opvulling’ op de plek waar ze worden ingebracht. Fillers bestaan uit hyaluronzuur, dit is een natuurlijke stof in het lichaam die ervoor zorgt dat de huid elastisch is en volume heeft. De injectie vormt een kussentje onder de huid en laat die er weer volumueus uitzien. Fillers worden ook wel eens de vloeibare facelift genoemd omdat ze een gezicht een facelift kunnen geven zonder dat er effectief een chirurgische ingreep aan de pas hoeft te komen. Door een goed gebalanceerd gebruik van botox of fillers, kunnen er subtiele verbeteringen plaatsvinden die meer zelfvertrouwen zullen geven, zonder dat ze drastisch zijn voor het uiterlijk.