Trampoline springen als sport

Trampoline springen is een leuke bezigheid en leuk als hobby. Iedereen heeft het wel eens gedaan. Toch bestaat het nu ook als sportieve bezigheid of work-out. Het is namelijk een hele sportieve bezigheid.

Fitnessen is voor de meeste mensen niet echt leuk. Je doet het voor twee redenen: je goed voelen en afvallen. Je wilt deze activiteit dan zo leuk mogelijk maken. Dan moet je een leuke sport vinden waar je mee af kunt vallen. Het bespringen van een trampoline is er daar een van. Ten eerste verbrand je met trampoline springen veel calorieën. Bijna net zo veel als met fietsen of hardlopen zelfs! Daarnaast is het niet alleen voor kinderen leuk. Het wordt ook door veel volwassenen gedaan en het wordt ook steeds vaker gedaan. Het schijnt zelfs zo te zijn dat er spring hallen zijn waar kinderen niet in mogen, die zijn alleen voor volwassenen bedoelt. Deze hallen bestaan bijna alleen maar uit trampolines zodat je over kunt springen waar je wilt. Op die manier kun je bijvoorbeeld trefbal spelen.

Verder voelt springen als een echte work-out. Je hele lichaam wordt gebruikt waardoor je gaat zweten en afvalt. Een work-out in combinatie met plezier is geweldig en veel leuker dan hardlopen of fietsen. Daarnaast zie je in steeds meer sportscholen de zogenoemde Jumping Fitness terugkomen. Hier kun je in grote hallen in groepslessen springen op mini trampolines. De trampoline springmat is dan wat kleiner en je zult niet zo hoog springen. Je kunt je ook vasthouden aan een steun waardoor je gecontroleerd kunt springen.

Je hebt ook de officiële sport wat op een trampoline wordt gedaan. Dit is een leuke sport om te kijken aangezien ze super hoog kunnen springen en verschillende draaien kunnen maken. Dit is heel knap en niet voor niets een olympische sport. Als je deze sport zelf wilt uitoefenen zou je even op internet moeten kijken voor een sportclub in de buurt die deze sport faciliteert.