Sloopwagen afleveren bij een sloopbedrijf

Als men het over een sloopauto heeft gaat het meestal om een roestige auto die ergens langs de weg samen is opgesteld met vele andere sloopauto’s. Dit beeld klopt min of meer ook, want langs snelwegen en wegen vind je vele sloperijen in ons land. In iedere stad  zijn er wel een aantal sloperijen te vinden. Je hebt daarnaast ook schade auto’s maar dit zijn andere wagens. Er bestaat ook een verschil tussen sloopwagens en schadeauto’s. Een schade auto levert veel meer geld op. Als de schade bij een schade auto goed is te herstellen, dan spreekt men van een schade auto. Een sloopauto is een auto die helemaal niet meer de weg op kan en ook niet meer de weg op mag. Waarschijnlijk dat deze wagen niet eens door de APK komt en dus levensgevaarlijk is voor mede weggebruikers.
Sloperijen van vandaag de dag
Een sloperij dient zich te houden aan strenge regels en wetten. Niet zo maar, want dit is zo bepaald naar aanleiding van de vele vervuilende sloperijen in de jaren tachtig en daarvoor. Vanaf de jaren negentig is men bewust geworden van het feit dat het niet zo verder kon gaan. Vele bedrijven waren vervuilend bezig. Je mag tegenwoordig ook niet zo maar een sloperij beginnen. Je hebt hier allerlei vergunningen voor nodig en certificaten. Deze zijn niet eenvoudig te verkrijgen. Daarnaast kan het demonteren van een auto niet zo maar worden gedaan. Een autosloop moet dit zorgvuldig en op een milieuvriendelijke manier doen.