Magneetvissen in Nederland

Ook in ons land wordt het magneetvissen steeds populairder. Zeker nu het magneetvissen steeds vaker in het nieuws komt, trekt het nieuwe geïnteresseerden aan die een poging willen maken hier leuke voorwerpen mee binnen te halen. je kunt er namelijk ook de meest uiteenlopende voorwerpen mee vinden. Mensen gooien namelijk veel voorwerpen gewoon weg in sloten of meren, waardoor hier een aardige verzameling aan spullen te vinden is onderhand. Uiteraard is dit niet de bedoeling, toch gebeurt het veelvuldig dat voorwerpen in het water belanden. Zo vind je in grachten vaak ontiegelijk veel gedumpte fietsen, verkeersborden of andere metalen voorwerpen. Met het magneetvissen kun je hier een groot deel weer van opvissen. Afhankelijk van het materiaal waar de voorwerpen van zijn gemaakt en de kracht van de magneet waarmee je aan het vissen bent, kun je of kleine dan wel grotere spullen naar de kant toe halen.

Hiermee  bewijs je ook de natuur een goede dienst omdat het aantal groot wat in de sloten ligt, hiermee weer zal afnemen. Oud ijzer wat geen waarde heeft direct, kun je inleveren bij de ijzerboer. Mogelijk geeft deze je er nog een leuk bedrag voor en houd je er toch iets aan over. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je met magneetvissen wel waardevolle voorwerpen ophaalt, zoals oude sleutels, hangijzers en soms zelfs hele kluizen. Zeker als deze nog gevuld blijken, kun je spreken van een geslaagde sessie magneetvissen en heb je te maken met de vondst van de dag. Kijk hier voor meer magneetvissen vondsten.