DPF verwijderen uit uw auto

Het rijden van een auto kan een dure aangelegenheid worden. Naast de aanschafkosten, de wegenbelasting en de verzekering die hierbij komen kijken, mag ook zeker de benzine niet worden vergeten. Vlak ook de onderhoudskosten niet uit en met een beetje pech ben je een klein fortuin uit aan het geven aan je voertuig. Hier kun je op besparen door te kiezen voor dpf verwijderen, oftewel het roetfilter uit je auto laten halen. Deze moet anders regelmatig worden vervangen en de kosten die hier bij horen kunnen variëren tussen de 1300 en 3000 euro, afhankelijk van je auto en het type filter. 

Hoe kun je je dpf laten verwijderen?

Diverse garages zijn gespecialiseerd in het verwijderen van het dpf, het roetfilter, van uw auto. Eén van deze bedrijven is Ecu-Soft, inmiddels een erkend expert op het gebied van roetfilters en hoe deze verwijderd dienen te worden. Wat er gebeurt tijdens het verwijderingsproces is dat het filter uit de auto wordt gehaald en deze daarna volledig wordt schoongemaakt. Dan stoot de auto nog roet uit, maar door Ecu-Soft-software in de auto te plaatsen is het mogelijk dit uit te schakelen.

Website

Wil je meer te weten komen over het verwijderen van de DPF? Deze informatie is natuurlijk te vinden op de website van Ecu-Soft. Ook is het mogelijk om online een afspraak te plannen om uw dpf te laten verwijderen en zo veel geld te besparen.