De Badjas

De badjas is een bijzonder product. Voor we hier op ingaan eerst even uitleg over het fenomeen badjas. Zoals het woord al suggereert is het een soort jas. Geen jas om aan te trekken als het koud is maar een jas voor in huis. De badjas wordt vaak gebruikt na het douchen. Als je lekker fris onder de douch vandaan komt dan droog je je af met een lekkere zachte handdoek. Om het warme schone en droge gevoel vast te houden trek je niet meteen je kleren aan maar de eerder genoemde badjas. De stof waarvan de badjas gemaakt is is meestal dezelfde stof als waarvan de handdoek gemaakt is wat bijdraagt aan het schone gevoel. Als je je badjas aan hebt ga je vervolgens naar beneden en vleit je op de bank met een heerlijk cappuccino of eventueel iets sterkers. De kachel staat op tien en de kat ligt te snorren op de bank. Het ultieme gevoel maakt van je meesten. De badjas wordt niet alleen thuis gebruikt. De betere hotels stellen hun gasten een badjas ter beschikking want een tevreden gast is een gast die terug komt. Ook sauna┬┤s zijn plaatsen waar de badjas veelvuldig wordt gebruikt. Nadat je je tegoed hebt gedaan aan een fijne sauna of een Turks bad, trek je je badjas aan voor een kleine pauze aan de bar, in gezelschap van een biologisch drankje. De badjas is niet te verwarren met de zogenaamde kamerjas of huispak. Een kamerjas is een jas voor in huis, en deze kun je ook dragen over je normale kleding, hoewel het gebruikelijke is om de jas te dragen over de pyjama. Een goede badjas koop je bij een speciaal zaak. Deze speciaalzaken, zoals bijvoorbeeld Home textiles, hebben een goed assortiment tegen een redelijke prijs.