Graszoden gazon

Graszoden zijn perfect voor het maken van uw eigen gazon. Het ziet er mooi uit, in de zomer kan er heerlijk gebruik van worden gemaakt en tevens is er weinig onderhoud voor nodig. U moet echter wel goed opletten, want het onderhoud dat moet worden gedaan is wel enorm noodzakelijk. De gevolgen kunnen groot zijn wanneer u het gras niet goed onderhoudt.

Graszoden kopen

Graszoden kopen kunt u doen bij verschillende aanbieders. Hierbij kunt u denken aan een tuincentrum en een teler. Een teler hanteert echter vaak lagere prijzen en is daarom als aanbieder veel aantrekkelijker. De kwaliteit van het gras is daarentegen enorm hoog.

Helaas kan het voorkomen dat er sprake is van grasziekten. Hierbij kunt u denken aan grasziekten maar ook aan grasplagen. Hoe kunt u dit het beste voorkomen en wat kunt u er aan doen als het toch wel gebeurd?

Grasplagen

De bekende grasplagen zijn onder andere regenwormen, onkruiden, paddenstoelen en rouwvliegenlarven. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de diverse plagen die kunnen opzetten en die uw gras schade aan kunnen brengen.

Grasziekte

Grasziekten kunnen diverse soorten ziekten aan het gras zijn. Hierbij kunt u denken aan de wat minder bekende termen zoals vlekkenroest, kroonroest, voetrot, sneeuwschimmel, emelten, engerlingen en meeldauw.

Welke ziekten er komen opzetten heeft voornamelijk te maken met het weer. Verschillende ziekten kunnen namelijk alleen ontstaan bij bepaald weer. Gelukkig zijn er diverse oplossing wanneer er grasziekten of grasplagen ontstaan. Voor meer informatie hier over kunt u terecht bij de desbetreffende graszoden teler en/of tuincentrum.