Verschillenden vloerkleedstijlen en formaten

Als we het hebben over de stijl van karpet kun je diverse kanten op. Weinig mensen zullen kiezen voor het Perzische tapijt. Deze is in Nederland toch min of meer uitstervend. Desondanks hebben diverse mensen er nog belangstelling voor en in bepaalde landen wordt dit tapijt nog veel verkocht. Daarbij moet wel de kanttekening worden geplaatst dat het Perzische tapijt tegenwoordig in een moderner jasje is gestoken.

Formaten van karpet

Vloerkleden hebben veel formaten. Logisch, want zoveel mensen is immers zoveel wensen. Een klein vloerkleed zal geschikt zijn om een bepaalde ruimte kleiner te doen lijken. Een groot vloerkleed zal het tegenovergestelde effect bewerkstelligen. Vaak kun je wel een vloerkleed vinden die bij je interieur past en welke uitstekend in je woning past. Daar kan tegenover staan dat niet ieder vloerkleed zal passen en dat je misschien wel moet overwegen om er één op maat te laten maken. Dat zal vanzelfsprekend kosten met zich meebrengen en soms zijn deze kosten niet mis. Desondanks heb je wel jouw gewilde vloerkleed die perfect bij je interieur past, het juiste formaat heeft en daarnaast de juiste kleurstelling heeft. Dit zijn zaken die je wellicht wel wat geld waard zijn.

Welke soort karpet je kiest hangt af van het gebruik. Als je veel over het karpet zal gaan lopen is een slijtvaster karpet aan te raden. Informeer bij een aanbieder van karpet naar welke mogelijkheden zij hebben als het gaat om slijtvast karpet.