Wat doet een Ford en Volkswagen sloperij met de onderdelen van een auto?

Een Ford sloperij verkoopt de meeste onderdelen door aan handelaren en autogarages. Veel van dit soort mensen en bedrijven zullen geïnteresseerd zijn in onderdelen. Dit kan komen omdat één van hun klanten op zoek is naar een onderdeel of wanneer ze een auto goedkoop willen repareren en hierbij (goedkope) onderdelen voor nodig hebben.

Wat je tegenwoordig ook veel ziet bij een autosloop is dat de onderdelen die worden verkocht, worden gebruikt bij het maken van nieuwe dingen. Dingen die eigenlijk niet zoveel met een auto te maken hebben. Van een schier eenvoudig ogende autoband kun je bijvoorbeeld veel dingen maken. Een autoband kan worden gebruikt bij het maken van een schommel (als zitje). Een autoband kan ook worden omgesmolten en hiermee kan men dan zachte tegels van maken.

Zelfs boeren of eigenaren van landbouwbedrijven zijn geïnteresseerd in autobanden. Zij gebruiken autobanden bij het afdekken van kuilbulten. Zo zijn er nog vele andere toepassingen te verzinnen als het gaat om andere auto onderdelen. Zoals je hebt kunnen lezen zijn veel onderdelen nog goed bruikbaar en maakt men hier dan ook graag gebruik van. Men heeft dan ook als doel om zoveel mogelijk te recyclen en opnieuw te gebruiken.

Vrijwel ieder onderdeel van de auto heeft wel een functie en kan worden gebruikt in een andere auto of kan gebruikt worden bij een andere toepassing. Als je op zoek bent naar goedkope onderdelen kan het altijd lonend zijn om te kijken bij een Volkswagen sloperij.