Tussenmeter

Met een tussenmeter kan het energie- of watergebruik van onderdelen van een gebouw of een installatie apart bemeterd worden. Hierdoor ontstaat inzicht in het verbruik per meter. Hiermee kunt u sneller optreden als er een afwijking wordt geconstateerd. En uiteraard kunt u op deze manier het werkelijke verbruik in rekening brengen. De gebruiker wordt dan bewust van zijn of haar verbruik. Soms wordt het totaalverbruik wel tot 40% verminderd. Neem regelmatig de tussenstand op en communiceer dit met de afzonderlijke gebruiker. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

Waarom een tussenmeter?

  • Elektriciteits-tussenmeters zijn goedkoop in aanschaf.
  • Als een gebruiker een eigen CV-ketel heeft is vaak eenvoudig een goedkope extra gasmeter te plaatsen.
  • Watertussenmeters zijn goedkoop maar ook de kosten voor water zijn relatief erg laag. Alleen bij verbruik van grote hoeveelheden (of bij verbruik van warmtapwater) kan het soms rendabel zijn watermeters te plaatsen.

Waar koop ik een tussenmeter?

Een gasmeter kopen of een andere tussenmeter kopen kunt u online vaak snel en goedkoop regelen. Een van de webshops waar u terecht kunt is de webshop van Sander Vunderink Projects. Eén van de eerste webshops in Nederland in elektromateriaal. De goedkoopste, en daarnaast als u vandaag voor 17:00 besteld, heeft u uw tussenmeter morgen in huis.