Kleurrijke tuininrichting per stijl

De wisselende tuininrichter

Ben je iemand die het hele jaar door thema’s en kleuren combineert? Fleur dan ook je tuin op! Met deze tips gaat dit zonder dat het ten koste gaat van comfort.

Over jou:
Jij bent vaak actief en je hebt een voorkeur voor tuinmeubelen die duurzaam en draagbaar zijn. Heb je niet genoeg zitplaatsen? Dan schuif je makkelijk aan op een keramisch tuinkrukje, geen probleem. Als je een loungestoel zou moeten kiezen dan ga voor een verstelbare stoel of de bekende poef.

Ons advies:
Details maken je tuin boeiend en persoonlijk. Voeg dus elementen toe die jouw tuin jouw tuin maken. Denk aan unieke elementen, zoals handgemaakte lantaarns. Pas op dat je niet te veel details gebruikt, je tuin moet wel open en licht blijven. Om je charmante betonoppervlak te verzachten kies je een vloerkleed.

In het kort:
Kleurencombinaties die niet trendgevoelig zijn, zacht vloerkleed, kussens zonder tierelantijntjes en praktische, unieke elementen.

Kleurrijk en klassiek

Als we je vragen naar je stijl zeg je ‘klassiek’. Je houdt van klassieke patronen en traditionele silhouetten. En waarom deze stijl ook niet buiten hanteren? Kies een tuininrichting met jouw stijl en een helder kleurenpalet.

Over jou:
Klassieke, witte rieten tuinmeubelen, dat vind je mooi. Omdat je ook duurzame tuinmeubelen wilt ga je voor de kunststof rotan, wicker. Dit materiaal is met de hand geweven en heeft de uitstraling van riet. Het is alleen beter bestand tegen regen, sneeuw en zonnestralen. Met zonnige kussens in tijdloze prints fleur je de tuinmeubelen op.

Ons advies:
Frisse lucht is gezond, ook voor kunstliefhebbers. Heb je in de tuin geen ruimte voor een groot beeld? Ga dan voor weelderige bloemen en een schilderij of object aan de muur. Heb je een unieke verzameling, bijvoorbeeld servies of glaswerk, laat het dan zien! Je kunt ze uitstallen op een neutrale ondergrond van je rieten tafel. Daarnaast nog een tip: kies in je tuininrichting voor maximaal 4 hoofdkleuren.

In het kort:
Weerbestendige en duurzame tuinmeubelen, heldere kussens met klassieke vormen en prints.