Proces bij een sloperij

Het proces dat wordt doorlopen bij een autosloperij Rotterdam om een auto te slopen is niet al te spannend. Als eerst worden de auto’s stuk voor stuk ingekocht. Een sloperij heeft diverse partijen waar dit kan worden gedaan. Zo kan een auto worden ingekocht bij een verzekeringsmaatschappij, maar het is ook mogelijk om deze online op te kopen waar bedrijven particulieren een sloopwagen aanbieden. Zelfs de overheid verkoopt sloopauto’s of sloopvoertuigen aan sloperijen.

 

Wanneer een sloperij contact heeft gehad met een klant over de sloopauto Rotterdam kan deze worden overgenomen. Er wordt onderhandeld over de prijs en vaak krijg degene die de sloopauto verkoopt een kleine vergoeding. Het is vaak een relatief kleine vergoeding, omdat de sloperij ook kosten heeft. Je kunt wel stellen dat een sloopauto nog 500 euro waard is, maar je moet je ook bedenken dat er diverse zaken moeten worden ondernomen. De auto moet worden opgehaald door een medewerker van de sloperij. Een medewerker heeft een salaris die moet worden betaald. De autosloperij moet administratie kosten maken, omdat de auto moet worden afgemeld.

 

Wanneer de auto eenmaal op de sloop is moet deze uit elkaar worden gehaald. Dat is ook niet zo maar gedaan. Een monteur heeft hier wel wat werk aan. Al met al heeft een autosloperij dus best wat kosten om een sloopauto uit elkaar te kunnen halen. Dit wordt nogal eens onderschat. En daarnaast is er een risico, want de onderdelen moeten nog worden verkocht ook. Deze zijn niet binnen een paar dagen verkocht. Laat staan een paar maanden. Vaak duurt het wel een jaar voordat alle onderdelen zijn verkocht en dan nog. Er zullen altijd onderdelen overblijven.