infrarood sauna in een saunacomplex

De infrarood sauna sessie is door veel mensen als aangenaam en gezondheidsbevorderende. Maar niet iedereen voelt comfortabel in het vochtige klimaat van de sauna of in het gebruik van de typische sauna om gezondheidsredenen wordt beperkt. De hitte en de generatie van stoom kunnen worden ook gevoeld belastend voor het lichaam, zoals te zien in een verzwakte instantie of het hart en de bloedsomloop. Een goed alternatief biedt het gebruik van een infrarood cabine.
De infrarood sauna is een vergelijkbaar met de sauna-apparaat met een overeenkomstige gezondheidsbevorderend effect op het zweten en de mogelijke van de slakken in het weefsel. Echter, in tegenstelling tot als de infrarood sauna, infrarood cabine niet door middel van passende kachels of stoom opwarmt, maar dit programma is van gericht in plaats daarvan de directe verwarming van de huid door middel van infrarode straling.
De infrarode straling die wordt uitgestoten door passende infrarood doordringt de bovenste laag van de huid en verwarmt het lichaam van binnen naar buiten. Dit veroorzaakt een soort tijdelijke, kunstmatige koorts. De stralingswarmte van de infrarood sauna helpt al het lichaam bij een temperatuur tussen 35 en 55 graden Celsius naar het gewenste effect van zweten, die wast uit de verontreinigende stoffen infrarood sauna ingebed in het weefsel en afval.