Instagram leent zich zeer goed voor het maken van een fotoboek

Een fotoboek maken met Instagram foto’s staat garant voor in het oog springend fotoboek. Niet voor niets heeft Facebook meer dan 1 miljard neergeteld voor deze veelgebruikte mobiele app. Sindsdien is het aantal foto’s gemaakt met Instagram vertienvoudigd. Niet geheel zonder verassing want met Instagram kan iedereen schitterende foto’s maken. Deze foto’s lenen zich ook uitstekend voor mensen die een fotoboek maken. Immers, alle mooie en speciale effecten zitten al in de foto verwerkt. Sepia, extra dementi’s, een jaren 60 look en ga zo maar door. Met Instagram is het gepiept met slechts een paar swaps met je Touch screen telefoon. Heb je geen ervaring met het maken van foto’s op Instagram? Niet getreurd, de app is heel eenvoudig in gebruik. Het gebruik van de app is echter buiten de scope van dit artikel. Wij focussen ons de vraag hoe een fotoalbum maken met Instagram foto’s.

 

Een fotoboek maken met unieke en bewerkte Instagram foto’s</h2?

Door middel van de features van Instagram kan iedereen een foto bewerken. Zo is heel eenvoudig het thema, de achtergrond of de kleurinstelling van een foto aan te passen. Aan al deze effecten geeft men namen als Kelvin, Amaro en Mayfair. Al de foto’s die je maakt met deze app zijn online in jouw persoonlijke Instagram profiel op te slaan. Dit maakt een fotoboek maken met deze foto’s heel eenvoudig. Je hoeft ze namelijk niet te uploaden naar je computer aangezien ze al online staan!

 

Ga je een fotoboek maken met Instagram afbeeldingen dan is het aan te raden om alleen foto’s te gebruiken uit een en hetzelfde thema. Anders kan het uiteindelijke fotoboek onduidelijk en zelfs slordig worden. Niemand houdt namelijk van een onsamenhangend fotoboek. Zelf heb ik een sterke voorkeur voor foto’s met een Sepia effect maar dit is natuurlijk heel persoonlijk. Ik zou zeggen ga eens rustig experimenten met de mobiele applicatie en probeer wat effecten uit. Vervolgens kan je via Google een goede aanbieder vinden waar je tegen een scherp tarief een fotoboek kan maken.

 

Succes!