Autokosten

Zonder geld is het leven een stuk lastiger. Geld maakt niet gelukkig zeggen ze dan wel, maar het helpt wel een hoop als je wel geld hebt. Vooral de kosten van levensonderhoud, onderdak en vervoer zijn voor de meeste mensen erg hoog.

Waar een huis vaak wordt gefinancierd, zie je dat ook steeds meer en vaker bij een auto. In het bedrijfsleven is leasen al normaler dan het zelf aanschaffen van een auto, maar hoe zit dit nu precies privé?

Je kunt ook privé een auto leasen, wat private lease genoemd wordt. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een auto op afbetaling kopen aan te gaan. In beide gevallen betaal je niet een bedrag ineens voor de auto, maar ben je gebonden aan een bedrag per maand. Afhankelijk van de nieuwprijs van de auto is dit bedrag dan evenredig hoger of lager.

Om de autokosten wat in te perken is de aanschaf van een nieuwere auto vaak wel handig. Bij een nieuwe auto zit je zelfs de eerste jaren niet vast aan kosten voor de keuring en ook ten opzichte van wegenbelasting zijn er soms aantrekkelijke opties. Om precies na te gaan wat de voordelen zijn is het aan te raden om de wegenbelasting berekenen modules raad te plegen. Deze tref je aan op verschillende websites en op die manier kun je precies uitrekenen wat de uiteindelijke kosten zijn.

Als je dan alle kosten optelt dan weet je wat je maandelijks kwijt bent aan de aanschaf en verdere kosten omtrent je auto.