Verkeersregelaar in opleiding

Een verkeersregelaar is in Nederland een persoon die de bevoegdheid heeft om instructies over te dragen aan weggebruikers. Toch moet je het vak verkeersregelaar absoluut niet onderschatten, want als verkeersregelaar krijg je vaak de wind van voren van bestuurders. Deze zien een verkeersregelaar als iemand die als het ware het verkeer ophoudt, terwijl deze eigenlijk niets meer doen dan het verkeer proberen te regelen en jou op een veilige manier van A naar B brengen. Bovendien ben je, in zijn algemeenheid, verplicht om de aanwijzingen van een verkeersregelaar te volgen.

Een verkeersregelaar word jij natuurlijk niet zomaar. Voor een verkeersregelaar moet je namelijk is een tweedaagse opleiding volgen om vervolgens een examen onder politietoezicht te ondergaan. Er gelden daarnaast ook nog eens strenge eisen aan kleding en de herkenbaarheid van de verkeersregelaars. Een verkeersregelaar moet namelijk altijd duidelijk herkenbaar zijn, en het mag dus niet zo zijn dat een verkeersregelaar in zijn badslipper en hemdje het verkeer probeert te regelen.

Een verkeersregelaar is dus niet zomaar een taak, maar het is gewoon een taak waar een beste last op je schouders komt te zitten. Stel je maar eens voor hoe het is voor een verkeersregelaar in Amsterdam, of een verkeersregelaar in Den Haag..