Kies de juiste vorm tuinmeubels

Elke tuin, terras of balkon heeft een bepaalde vorm. Wil je nieuwe tuinmeubels kopen? Let dan goed op of de tuinmeubels passen bij de vorm van jouw tuin, terras of balkon. En dat niet allen. Let ook op de vorm van je eventuele nieuwe tuinmeubels. Tuinmeubels kunnen namelijk met hun vorm, stijl en grootte je hele terras of tuin definiƫren. In dit artikel geven wij een aantal tips om op te letten bij het kopen van tuinmeubels.

tuinmeubels

Tuinmeubels kopen: Een simpele tip

Het klinkt heel logisch, maar deze tip moet je niet perongeluk over het hoofd zien bij het kopen van de juiste tuinmeubels. Heb je een tuin met veel rondingen of bijvoorbeeld een ovaal terras? Dan is een ronde of ovale tuintafel een die je tuin compleet maakt. Heb je een vierkante houten dek of balkon? Dan is een rechthoekige of vierkante tuinmeubelset een betere keuze.

tuineettafel

Houdt rekening met de ruimte bij het kiezen van tuinmeubels

Zorg dat je de ruimte in het oog houdt. Zo neemt een rechthoekige of vierkante tuintafel vaak meer ruimte in beslag dan een ronde of ovale. Dat komt doordat bij een ronde of ovale tuintafel de hoeken wegvallen. Maar, ik zei vaak omdat het niet opgaat als je een tuintafel tegen een muur of in een hoek wilt plaatsen. Dan is een rechthoekige of vierkante tuintafel juist ruimtebesparend.

Nog een tip. Maak vooraf je naar een tuinmeubel showroom gaat een plattegrond van je tuin.