Kies de juiste tuinmeubelen met deze tips

Stel je gaat een nieuwe bank kopen. Dan meet je vooraf natuurlijk zorgvuldig de ruimte waar de bank eventueel kan komen te staan. Logisch, denk je. Toch zien we dat het bij tuinmeubelen anders werkt. Tuinmeubelen worden sneller aangeschaft of gewoon een keer gekocht bij de plaatselijke bouwmarkt. Met als resultaat: teleurgestelde mensen met een te grote tuinmeubelen voor hun terras, tuin of balkon. Dat willen wij voorkomen en hebben daarom een aantal tips! Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: locatie is een van de belangrijkste dingen als het gaat om het kiezen van de juiste tuinmeubelen.

Interieur, ontwerpen en… locatie!

Van groot belang bij de keuze van de juiste tuinmeubelen zijn het interieur, ontwerp en… de locatie van je terras of tuin! Je wil er namelijk niet ’te laat’ achter komen dat je tuinmeubelen die je net gekocht hebt te groot zijn voor tuin of terras. Of dat ze toch niet passen met het ontwerp en stijl van jou en je huis. Denk daarom goed na als je tuinmeubelen wilt en kies dé tuinmeubelen waarvan jij zeker bent dat ze vele jaren meegaan.

Hoe kies ik dan de tuinmeubelen die bij mij passen?

Wij adviseren om eerst na te denken over het doel van de tuinmeubelen. Waarvoor wil je ze gebruiken? En is er voor dat doel en die tuinmeubelen wel ruimte? Pak dus eerst het meetlint erbij voor je ook maar begint met fantaseren over het soort en materiaal tuinmeubelen je wilt.

tuinmeubelen

Even een voorbeeld. Stel, je hebt een ideaal beeld: in de zomer een grote BBQ organiseren voor familie of vrienden. Heb je een groot terras? Dan adviseren wij om te gaan kijken naar een lange ruime tuintafel met veel tuinstoelen. Zo creëer je een ware buiten eetkamer. En helemaal op jouw manier. Wat dacht je bijvoorbeeld van verschillende soorten tuinstoelen (zie de afbeelding hierboven)? Zoek je toch iets om meer te ontspannen en te zonnen? Dan is een langer bankstel en salontafel een goed idee. Zie de afbeelding hieronder voor inspiratie:

tuinmeubelen

tuinmeubelen

http://www.fonteyn.nl/tuinmeubelen