HDMI kabel: welke moet je kopen?

hdmi kabelHDMI kabels kunnen enorm in prijs verschillen. Deze prijsverschillen zijn er ondanks dat ze niet heel veel in functionaliteiten verschillen. De vraag is dan ook of een nieuwere HDMI kabel, bijvoorbeeld de HDMI v1.4 kabel, het geld wat is. Vraag jezelf dan ook af of jij continue een nieuwere kabel aan dient te schaffen of dat het mogelijk is om met een oudere kabel te werken.

Bovenstaande vragen zijn de typische vragen die je jezelf zou kunnen stellen op het moment dat jij een HDMI kabel koopt voor jouw HD televisie, spelcomputer of ander elektronisch apparaat. Zekers sinds de introductie van de 3D tv zijn deze vragen relevanter dan anders. In dit korte artikel geven we een aantal inzichten in het kopen van een HDMI kabel.

 

Let op de verschillende versies van de hdmi kabel

Een HDMI kabel is verkrijgbaar in verschillende versie nummers. Let wel, zo’n nummer heeft geen directe relatie met de kabel. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de relatie die een hdmi kabel heeft met een tv. Gedurende de jaren heeft de tv een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn we van digitale tv naar interactie gegaan, van normaal beeld naar HD en tegenwoordig zien we steeds vaker 3D tv’s. De zeer oude hdmi kabels kunnen geen 3D signalen naar van de tv naar de ontvanger versturen. Deze functionaliteiten zijn dus keer op keer aan de kabel toegevoegd. In die zin is het dus verstandig om een nieuwere versie van de kabel te kopen als je een nieuwe geavanceerde tv hebt.