Nederlandse autosloperijen

Net als elk ander land heeft Nederland ook bedrijven die zich bezig houden met het slopen van auto’s. Op deze plek worden de auto’s helemaal gestript en ook alle onderdelen die in de auto aanwezig zijn zullen uit de auto verwijderd worden. De Nederlandse autosloperijen zijn flink in aantal gedaald de laatste jaren, en dat komt door strengere eisen die aan alle autosloperijen in heel Europa gesteld worden. Het aantal sloperijen is daarom erg verminderd en dat is maar goed ook want anders hadden flink wat sloperijen hoge boetes gekregen.

Om een sloopauto volgens de regels die hiervoor gelden te slopen moet de autosloperij meerdere stappen doorlopen. Zij zullen beginnen met de werkzaamheden door allerlei verschillende soorten vloeistof uit de auto te halen. Dit doen ze door gebruik te maken van een pomp en de vloeistof zo uit de tank te pompen. Daarna kunnen zij nog bijvoorbeeld volkswagen onderdelen uit de auto gaan demonteren en daarbij ook meteen kijken welke onderdelen nog intact zijn. De onderdelen die nog intact zijn worden opnieuw te koop gezet. Tot slot word al het ijzer in de auto omgesmolten of geperst tot een klein stukje schroot. Dat schroot is ook nog vaak zo een 50 euro waard.

 

De regels die enkele jaren terug strenger zijn geworden zorgen er voor dat het erg moeilijk is om auto’s op de verkeerde manier te slopen. De controles worden steeds beter en ook vaker uitgevoerd waardoor je als bijvoorbeeld een Volkswagen sloperij zijnde je wel aan de regels moet houden. Anders kunnen zij een hoge boete verwachten wegens milieuvervuiling.