Wat doet een autosloperij?

Een autosloperij is een bedrijf dat erg van pas kan komen als je jouw auto ernstig hebt beschadigd.  Als de schade zo erg is dat er niet meer met de auto gereden kan worden dan kunnen zij de auto bij je thuis of op een andere plaats ophalen. Zij maken dan gebruik van een takelwagen waar de auto achterop gereden/gezet kan worden. Zo worden er onveilige situaties op de weg voorkomen en is er geen kans op verdere ongelukken die door de kapotte auto wordt veroorzaakt. Je kunt de auto indien mogelijk natuurlijk ook zelf naar de sloperij toe brengen.

Naast het veilige vervoer van de auto met een takelwagen hebben de medewerkers van de autosloperij natuurlijk nog wel meer werkzaamheden. Zo moeten zij er onder andere voor zorgen dat diegene die zijn auto aan hen verkoopt een vrijwaringbewijs krijgt. Dat is een formulier waarmee je de verzekering aan kunt tonen dat je de auto hebt verkocht. Ook staat de auto dan niet meer op de naam van de verkoper.

Als de auto op de autosloperij is aangekomen zullen de medewerkers er voor zorgen dat alle vloeibare vloeistoffen op de juiste manier uit de auto verwijderd zullen worden. Als ze dit niet op de juiste manier doen lopen zij de kans om hoge boetes te kunnen krijgen. Vervolgens begint de demontage van de onderdelen en uiteindelijk blijft alleen het blik van de auto over. Dit kan weer fijn geperst worden tot een stukje schroot, en dat schroot kan weer enkele tientallen euro’s opleveren bij de schroothandelaar.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230